Teddy Wiberg | STS - Civilingenjör i System i Teknik och Samhälle

Teddy Wiberg

Teddy WibergStudent

Vilket är ditt än så länge bästa minne från studietiden?
Vid det här laget har jag väldigt många bra minnen, men kanske forsränningen under valborg. Eller kanske när jag och några vänner inbillade oss att vi skulle kunna plugga några veckor från Spanien. Annars tycker jag att det är just att det är så mycket som händer hela tiden som ger det bästa totala minnet.

Vilket tips vill du ge till dem som är intresserade av att börja STS?
Att köra på. Det är roligt, det är värt. Var nyfiken och öppensinnad, då får du ut så mycket av din studietid som möjligt. Det gör också att du blir så väl förberedd för arbetslivet du kan bli.

Vad på programmet har du haft mest användning av?
Jag skulle nog vilja framhäva de många perspektiven man får tillgång till. Det märks rätt snart att man fått nytta av tvärvetenskapligheten i utbildningen och lätt förstår nya koncept och kan relatera dem till större samanhang. Det skapar en situationsflexibilitet som många andra inte får tillgång till. Utöver det så gör träningen i grupparbeten och de ständiga projekten att det är enkelt att strukturera upp och lösa nya utmaningar oavsett deras karaktär.

Vad tror du skiljer STS:are från andra civilingenjörer?
De flesta ingenjörer blr ytterst specialiserade på en sak och blir bra på just den saken. En STS:are ska istället kunna ta sig an nästan vad för utmaning som helst och lösa den med hänseende till alla möjliga aspekter. Jag tror också att det generellt finns en mer öppensinnad karaktär hos STS:are då träningen i att tänka inom olika vetenskaper tvingar fram en ifrågasättande och engagerad attityd.