Stina-Kajsa Andersson | STS - Civilingenjör i System i Teknik och Samhälle

Stina-Kajsa Andersson

Stina-Kajsa AnderssonAlumn

Vilket är ditt bästa minne från studietiden?
Jag har egentligen bara bra minnen från studietiden, men få saker har gått upp mot känslan efter en tenta när klassen varit dödstrött men ändå supertaggad för tentafest. =)

vilket tips vill du ge till dem som är intresserade av att börja STS?
Just do it! De första två åren är tyngst, sedan blir det roligare och roligare, och dom jag känner som gått STS har fått mycket spännande och roliga jobb!

Vad på programmet har du haft mest användning av?
Jag tror för det första att jag har nytta av att ha läst många parallella kurser samtidigt (eftersom jag tvingats ha många olika saker i huvudet). Alla kurser som inkluderar grupparbeten och presentationer har gjort mig redo för att arbeta i projekt och större självförtroende när jag ska tala inför andra. Ska jag välja några specifika kurser som jag har nytta av nu när jag jobbar får det bli programmering, databasteknik, samhällsgeografi, alla statistikkurser och examensarbetet.

Vad tror du skiljer STS:are från andra civilingenjörer?
Att vi övar mer på att arbeta i grupp och att hålla presentationer. I och med att programmet är tvärvetenskapligt och att vi studerar hur samhälle och teknik samverkar är vi nog bättre på att se "helheten".