STS Nyheter | STS - Civilingenjör i System i Teknik och Samhälle

STS Nyheter

10 jan, 2019

Äntligen är det dags för studiebesök igen, som vanligt exklusivt för civilingenjörsstudenter inom System i Teknik och Samhälle på Uppsala Universitet. Denna gång besöker vi Utrikesdepartementet, deras inbjudan till STS följer nedan:

"Utrikesdepartementet är det största av Regeringskansliets tio departement. Till UD hör cirka 100 utlandsmyndigheter – ambassader, representationer, delegationer och konsulat – som tillsammans med UD utgör utrikesförvaltningen. Hela utrikesförvaltningen har knappt 2600 anställda, varav cirka 750 personer arbetar på UD i Stockholm. På utlandsmyndigheterna...

13 dec, 2018

Higher Ambition Internship ger dig en kickstart på din karriär. Du skapar värdefulla kontakter och bygger relationer bland såväl deltagande studenter som uppdragsgivare. Tillsammans formar ni ett starkt nätverk som brinner för att hitta lösningar på framtidens samhällsutmaningar.

För drivna civilingenjörsstudenter som läser i årskurs 3 och årskurs 4 finns nu möjlighet att delta i Higher Ambition Internhip 2019. Som deltagare i vårt internship arbetar du på uppdrag av ett företag eller en myndighet i regionen för att hitta lösningar på skarpa uppdrag. På så sätt får du chansen att...

07 dec, 2018

Ö-nätdrift med småskaliga vattenkraftverk för försörjning av
samhällsviktiga funktioner

SWECO utlyser ett examensarbete i samarbete med Uppsala Universitet och en referensgrupp
bestående av Svenska Vattenkraftföreningen, Ålem Energi AB, BEVI, TURAB, Hörle Energi AB,
Värnamo Energi AB, Ljungby Energi AB med flera.

Bakgrund

I södra Sverige där befolkningstätheten och därmed elförbrukningen är högre är
vattenkraftverken ofta småskaliga. Det finns omkring 1700 styck småskaliga vattenkraftverk
totalt i Sverige med en effekt på max 1,5 MW....

03 dec, 2018

Proposed Title: Identifying effective transport systems and logistics for new sanitation systems that produce fertilisers from human wastes.
Credits: 30 credits
Level: Advanced
Subject: Technology or Environmental Science
Start: January 2019 or later


Läs det bifogade dokumentet för mer information.

04 nov, 2018

STS-alumnen Jennie Argerich, som arbetar på exploateringskontoret för Stockholms stad, medverkar i senaste avsnittet av Samhällsbyggarpodden. I avsnittet pratar Jennie om hur hon arbetar med bland annat social hållbarhet och jämställdhet genom olika projekt i hennes roll som byggprojektledare och stadsplanerare. Jennie pratar även om hennes erfarenheter kring att kombinera intresset för fysik, matematik och samhälle i arbetslivet.

Här kan du hitta podavsnittet:
...

10 okt, 2018

Vad passar oktober bättre om inte ett glimrande studiebesök med STS?! Denna gång besöker vi Netlight Consulting som har förberett ett riktigt grymt schema för oss. Här följer en hälsning från STS-alumnerna på Netlight:

"HEJ STS!

Varmt välkomna till Netlight och en fullspäckad kväll med oss, STSarna som varje dag hjälper Stockholms tech-scen i diverse spännande roller och projekt. Vi kommer under kvällen prata om rollen som konsult, Netlight och vad vi som STSare har att tillföra i våra team. Vi kommer prata om framgångsfaktorer för att hitta rätt på arbetsmarknaden och kanske...

27 sep, 2018

Förnybart Mikro-Grid

Vi söker 1 alternativt 2 examensarbeten inom
Mikro-Grid för förnybart off-Grid system

Bakgrund

Vid avdelningen arbetar vi med olika koncept för förnybar elgenerering. Vid dessa används elektriska maskiner och kraftelektronik. Vi vill öppna upp för 1 eller 2 examensarbeten (30Hp) alternativt 2 examensarbeten (15Hp) inom gruppen som vill arbeta med utveckling av konkret mikro-grid (”mikronät”) system för förnybar energi, med lokal lagring, förnybara källor och lokal konsumtion.

Examensarbetet utförs i 4 delar där syftet är att:...

21 sep, 2018

Tid: Tisdagen den 25 september

Plats: ITC 2247

13:15 Inledning Elísabet Andrésdóttir

13:20 Energisäkerhet i lokala och globala energisystem Mikael Höök

13:25 Statistisk maskininlärning Niklas Wahlström

13:30 Projekt i infrastruktursystem...

12 sep, 2018

Välkomna till höstens första studiebesök på ett av världens mest framgångsrika och spännande konsultbolag! Detta studiebesök är exklusivt för STS:are och ger oss en unik möjlighet att lära känna en mycket attraktiv arbetsgivare. Här nedan följer en hälsning från STS-alumner på Accenture som kommer ta emot oss:

"Kom och besök vårt kontor och mingla med gamla STS-studenter och hör mer om vad vi STSare arbetar med på Accenture! Accenture är ett globalt företag med cirka 449 000 medarbetare och kunder i över 120 länder. Accenture arbetar i gränslandet mellan IT och affär. Vi kombinerar...

05 sep, 2018

Bakgrund:

STS programmet har de tre senaste åren kört ett eget mentorsprogram, något som har varit mycket uppskattat. Vi söker nu en STS student som vill arbeta vidare med programmet. Mentorsprogrammet har utvecklats och byggts upp under dessa tre år och är nu väl etablerad, tack vare både Malin Jakobsson och de senaste två åren Elin Carlsson.

Vi söker nu en STS student som är beredd att hålla i programmet, baserad på de rutiner som byggts upp under de senaste åren och som är väl dokumenterade.

Det rör sig om en 10% tjänst under tiden...