STS Nyheter | STS - Civilingenjör i System i Teknik och Samhälle

STS Nyheter

09 mar, 2018

Informationsdag på STS programmet måndagen den 26 mars 2018
Siegbahnsalen, Ångström

09:15 - 11:15 Tvåor:
Information om valbara kurser i åk 3:

09:15 Allmän information Elísabet Andrésdóttir

IT profilering
09:20 Algoritmer och datastrukturer I, 5hp Parosh Abdulla
09:25 Gränssnittsprogrammering med användp. Mikael Laaksoharju
09:30 Databasteknik I Jan Kudlicka
09:35 Distribuerade informationssystem 5hp Per Gunningberg
09:40 Självständigt arbete, 15hp Dave Clarke
09:50 Frågestundmed lärare
10:00 Fika

...

08 mar, 2018

Nu finns det två doktorandtjänster som kan sökas för STS:are!
På länkarna finns mer information om tjänsterna:

PhD Student in Urban Building Energy Modeling of Future Cities: https://uu.se/en/about-uu/join-us/details/?positionId=195017

PhD student in electric vehicle smart charging in the built environment:...

05 mar, 2018

INFRASTRUKTUR FÖR EN HÅLLBAR FRAMTID
Vårens andra studiebesök, exklusivt för STS:are, blir med det mycket efterfrågade temat samhällsbyggnad och infrastruktur hos ÅF. Nedan följer en inbjudan från ÅF till alla STS:are:

"Inflyttningen till städerna, en åldrande befolkning och höga krav på ett hållbart samhälle. Alla är de exempel på drivkrafter som medför stora förändringar och omfattande projekt där ÅF är med och påverkar utvecklingen.

Hos oss arbetar konsulter som med olika kunskaper samverkar för att skapa trivsamma och hållbara samhällsmiljöer där människor ska bo,...

20 feb, 2018

Nu är det äntligen dags för SM-veckan 2018!

Se möjligheterna är STS-programmets största evenemang för kontakt med arbetsmarknaden och sker en gång per år. Veckan är fullspäckad med events som exempelvis lunchföreläsningar, studiebesök, case-lösning, alumnkvällar och insinspiration.

Mer information kan hittas på länkarna nedan:

https://www.facebook.com/semojligheterna/

http://www.sts-...

12 jan, 2018

Vårens första studiebesök, exklusivt för STS:are, blir hos det spännande och internationellt mycket kända företaget EY (tidigare ”Ernst & Young”)! Nedan följer en inbjudan från EY till alla STS:are:

Vilka är EY? Vad skiljer EY från andra konsultbolag? Hur kan jag utvecklas på EY? Vad kan STS:are jobba med på EY? Är managementkonsultyrket bara till för ekonomer?

Om du är nyfiken på dessa frågor så tycker vi att du borde komma på studentevent den 1 februari på EY:s kontor i Stockholm!

Kvällen bjuder på speeddating med våra konsulter, caselösning med gamla STS:are,...

14 nov, 2017

Höstens andra men inte sista studiebesök bär av till Microsofts kontor i Stockholm. Detta studiebesök kommer garanterat bli spännande och vi kommer att få reda på vad man som STS:are kan arbeta med på ett världsledande företag inom programvaruutveckling. Vi kommer bland annat få gå på rundvandring på kontoret och det kommer bjudas på något litet i matväg.

Anmälan kommer att öppna på fredag 17/11 och vara öppen till och med 21/11 kl 21.00. Tills dess kan det vara bra att fundera på varför just du ska få följa med på detta studiebesök!

När: 29 november kl. 13:00 – 17:00
...

13 nov, 2017

Title: Understanding driving factors behind customer loyalty

Company:Funnel (http://funnel.io) is a Swedish software company with headquarters in Stockholm. Its customers are retailers and media agencies in Europe and the US who use the product to monitor and report on their online advertising activities. Funnel is growing rapidly and is funded by Swedish and international venture capitalist firms.

Possible thesis:Funnel always attempts to make commercial and technical decisions based on hard data. The starting point is...

10 nov, 2017

Hoppas att ni inte tröttnat på företag efter Utnarm för snart är det dags för årets sista studiebesök och den här gången bär det av till EY:s kontor i Stockholm. EY är ett konsult- och revisionsbolag som bland annat tillhandahåller lösningar inom risk, IT, ekonomi, energi, fastigheter och affärsutveckling. Detta studiebesök ser lite annorlunda ut då det inte ligger inte inplanerat i schemat men vi hoppas att så många som möjligt ändå kan delta.

Anmälan släpps söndagen 26:e november kl. 18 i Facebook-evenemanget så ta tillfället i akt att få lära känna EY och lära dig mer om...

07 nov, 2017

Snart är det dags för terminens andra lunchföredrag! Måndag 20 november gästas vi av WSP Management som kommer att berätta om vardagen som projektledningskonsult, spännande projekt och vilka karriärmöjligheter STSare har hos WSP! Bland deltagarna på lunchföredraget kommer bland andra STSarna Oskar Häger och Lisa Pettersson som båda nu arbetar på WSP Management. (Fun fact: På WSP Management i Stockholm arbetar nu en från MILI och 6 STSare, varav 3 nyexade anställdes efter sommaren) Detta är alltså ett utmärkt tillfälle att få veta mer om ett typiskt STSigt företag och hur du kan få...

02 nov, 2017

Den 15 november är STS, F och IT välkomna till Connectel för studiebesök på deras Uppsalakontor! Kvällen kommer att börja med en rundvandring på kontoret samt presentationer från alumner från STS, F och IT som nu är anställda på företaget, vilket följs av en spännande projekttävling!

Det kommer även att bjudas på mat, dryck och snacks under kvällen!

Mer information om eventet hittar du här:
https://www.facebook.com/events/350300248754347/

...