STS Nyheter | STS - Civilingenjör i System i Teknik och Samhälle

STS Nyheter

21 sep, 2018

Tid: Tisdagen den 25 september

Plats: ITC 2247

13:15 Inledning Elísabet Andrésdóttir

13:20 Energisäkerhet i lokala och globala energisystem Mikael Höök

13:25 Statistisk maskininlärning Niklas Wahlström

13:30 Projekt i infrastruktursystem...

12 sep, 2018

Välkomna till höstens första studiebesök på ett av världens mest framgångsrika och spännande konsultbolag! Detta studiebesök är exklusivt för STS:are och ger oss en unik möjlighet att lära känna en mycket attraktiv arbetsgivare. Här nedan följer en hälsning från STS-alumner på Accenture som kommer ta emot oss:

"Kom och besök vårt kontor och mingla med gamla STS-studenter och hör mer om vad vi STSare arbetar med på Accenture! Accenture är ett globalt företag med cirka 449 000 medarbetare och kunder i över 120 länder. Accenture arbetar i gränslandet mellan IT och affär. Vi kombinerar...

05 sep, 2018

Bakgrund:

STS programmet har de tre senaste åren kört ett eget mentorsprogram, något som har varit mycket uppskattat. Vi söker nu en STS student som vill arbeta vidare med programmet. Mentorsprogrammet har utvecklats och byggts upp under dessa tre år och är nu väl etablerad, tack vare både Malin Jakobsson och de senaste två åren Elin Carlsson.

Vi söker nu en STS student som är beredd att hålla i programmet, baserad på de rutiner som byggts upp under de senaste åren och som är väl dokumenterade.

Det rör sig om en 10% tjänst under tiden...

03 sep, 2018

Projektets syfte

För att STS-programmet ska kunna visa sig från sin bästa sida och attrahera såväl potentiella arbetsgivare som blivande studenter är det extremt angeläget att programmets digitala närvaro i form av hemsidan är både inbjudande och professionell. Detta projekt att omforma programmets hemsida blir ett väldigt viktigt steg i denna utveckling.

Läs mer i bilagan nedan.

15 aug, 2018

Arbetsuppgifter

Den som är anställd som doktorand skall främst ägna sig åt sin forskarutbildning. En doktorand får dock i begränsad omfattning arbeta med utbildning, forskning och administration. Sådant arbete får, innan doktorsexamen har avlagts, inte omfatta mer än 20 procent av full arbetstid.

Utöver att delta i avdelningens forskarutbildning kommer doktoranden delta i Forskarskolan Energisystems gemensamma kurser och aktiviteter.

Anställningen utlyses som en del av projektet ”Koldioxidneutral industri ur ett tvärvetenskapligt systemperspektiv”, med finansiering...

11 jun, 2018

Arbetsuppgifter

Den som är anställd som doktorand skall främst ägna sig åt sin forskarutbildning. En doktorand får dock i begränsad omfattning arbeta med utbildning, forskning och administration. Sådant arbete får, innan doktorsexamen har avlagts, inte omfatta mer än 20 procent av full arbetstid.

Utöver att delta i avdelningens forskarutbildning kommer doktoranden delta i Forskarskolan Energisystems gemensamma kurser och aktiviteter.

Anställningen utlyses som en del av projektet “Urban Refinery”, som är ett av fyra nya samverkande tvärvetenskapliga projekt inom...

09 maj, 2018

STS programmet planerar en storsatsning på hemortsbesök. Vi ska därför anställa en amanuens som organiserar och planerar besöken, samt informationsmaterial mm som krävs.

Det innebär bland annat följande:

- Skapa och upprätthålla en kontakt med teknat och deras organisation för hemortsbesök
- Se till att det finns marknadsföringsmaterial
- Marknadsföra att vara hemortsambassadör för STS studenter
- Skapa en lathund för hur besöken ska gå till och vad som krävs
- Informera tilltänkta hemortsambassadörer och finnas till för stöd och hjälp
- Göra...

07 maj, 2018

Nu finns det tre stycken doktorandtjänster att söka.
För mer information, gå in på länken nedan:

http://www.uu.se/jobb/detaljsida/?positionId=206864

04 maj, 2018

STS programmet söker en amanuens som ska designa, utveckla och underhålla programmets hemsida (www.stsprogrammet.nu) och annat informationsmaterial som rör programmet, samt e-mail listor till studenter.

Det rör sig om 10%-tjänst (dvs motsvarande en halvdag i veckan) med tillträde den 1 juni 2018.

Lönen är 20.600 i månaden på heltid (10% = 2060 kr) eller eventuellt lite högre beroende på antal erhållna poäng .

Arbetsbelastningen kommer att variera över olika perioder. Den som innehar tjänsten ska...

11 apr, 2018

Målet med Kulturveckan är att bygga broar mellan teknik och humaniora, berättar studenten Adam Eriksson, en av fyra idékläckare och projektledare.

Det är fyra studenter på STS-programmet som tycker att det saknas utrymme för diskussioner om till exempel form och kreativitet som har grundat kulturveckan.

Gå gärna in på evenemanget på Facebook eller artikeln på UNT för att läsa mer:

Facebook: https://www.facebook.com/events/464808120588650/

UNT...