SM-veckans schema | STS - Civilingenjör i System i Teknik och Samhälle

SM-veckans schema

Kortfattat översiktsschema finns att hitta här. Informationen är hämtad från STS-sektionens hemsida.

Måndag 25/2

Lunch

SJ

Den digitala resan

Som marknadsledande tågoperatör så knyter SJ ihop Sverige med 1200 stycken avgångar från 284 stationer varje dag. SJ AB är helägt av svenska staten med uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg, samt är en del av lösningen för att Sveriges klimatmål ska nås. En hållbar resa med SJ är mer än bara grön, den karaktäriseras även av punktlighet, säkerhet och användbarhet.

Resenärerna ska kunna känna att de kan lita på SJ i alla avseenden. Därav görs stora satsningar för att SJ ska kunna bli Sveriges mest digitala företag – en modern resepartner med hög förändringstakt för att kunna besvara resenärernas behov.

SJ välkomnar er på lunch av Ida Josefsson – SJ:s ansvariga för innovation och verksamhetsutveckling. Ida kommer att prata om SJ:s digitala kanaler, robotar och röststyrning, punktlighet och varför människor alltid går före teknik.

Plats: Polhemsalen
När: insläpp från 12:00
Vad: lunchföredrag med varm mat (veg)

Kväll

Bearingpoint

Design thinking: bli en bättre problemlösare

BearingPoint är ett ledande globalt managementkonsultbolag som hjälper några av världen och nordens mest framträdande företag med fullständig affärstransformation – från strategi till implementation. Vårt team i Sverige består av cirka 90 personer, baserade på våra kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Söker du efter en möjlighet att starta din karriär i en utmanande miljö som premiera entreprenöriellt tänkande, en inkluderande och stöttande kultur, samt personlig och professionell utveckling – då är BearingPoint platsen för dig.​

Välkommen på en spännande kväll på BearingPoints kontor i Stockholm med fokus på Design Thinking. Du kommer även få chansen att mingla med konsulter på företaget.​

Plats: bussen avgår från Ångström
När: 17:00-21:00, lämnar Uppsala 16:00 tillbaka cirka 22:00
Vad: kvällsevent med lättare mat

Tisdag 26/2

Lunch

Accigo

En inblick i IT-konsultens varierade vardag

Accigo är ett konsultbolag som hjälper företag och organisationer med digital affärs- och verksamhetsutveckling. På Accigo har vi inte traditionella hierarkier och chefer. Vi är en nätverksorganisation som är värderingsstyrd, vilket innebär att istället för att några få chefer eller ägare fattar beslut åt många, fattar vi medarbetare beslut åt oss själva. Vårt sätt att organisera oss funkar bra i dagens digitaliseringssamhälle, där nya utmaningar påverkar hur man levererar och samarbetar ihop, vilket kräver snabb anpassning.

Det som gör oss unika är att vi värdesätter verksamhetsutveckling lika högt som själva tekniken och vad den möjliggör. Detta gör att de som har gått STS-programmet passar in utmärkt hos oss på Accigo. Hos oss finns möjligheten att jobba med allt från analys och strategi till konkret systemutveckling och implementation.

Vad gör en IT-konsult om dagarna egentligen?

- "Du jobbar ju som IT-konsult om dagarna, vad gör du då?"
- "Det finns ingen vanlig dag – men jag jobbar med problemlösning."
- "Det säger mig ju ingenting…"

Så brukar konversationen ofta gå. Under denna föreläsning ska vi på Accigo göra vårt absolut bästa för att ni studenter ska få en bättre förståelse för hur en IT-konsults vardag faktiskt kan se ut. Vad innebär problemlösning för oss och varför tycker vi att det är så roligt?"

Plats: Polhemsalen
När: insläpp från 12:00
Vad: lunchföredrag med pastasallad (veg)

Kväll

Acando

Guidad caselösning med konstruktiv feedback

Acando är arbetsplatsen för dig som vill hjälpa till att förändra verksamheter. Med lika delar teknisk spetskompetens och insikt i mänskliga beteenden och triggers - och såklart ett rågat mått kreativitet - skapar vi idéer, löser problem och mobiliserar organisationer till förändring. Vår gemensamma vilja att förändra både oss själva och våra kunder märks i lokalerna - det är roligt, drivet och målinriktat med en inkluderande atmosfär där personen är viktig, men teamet är ännu viktigare.

Sedan 2005 driver Acando konsultprogrammet Acando Trainee, ett av marknadens bästa och mest populära traineeprogram. Som trainee hos oss får du några av Sveriges absoluta topptalanger till kollegor. Du kommer att utvecklas både på ett professionellt och personligt plan tillsammans med extremt drivna och härliga människor. Vi tror på sammanhållning och gemenskap, och på ett öppet klimat där allas idéer får utrymme. Vi tror att det är så man skapar framgångsrika teamleveranser, och bäst accelererar utveckling och talang.

Acando grundades 1999 och är noterat på Nasdaq Stockholm. Vi är 2 100 konsulter i 5 länder."

Är du intresserad av att veta mer om Acando och dessutom få chansen att ta del av en välplanerad och interaktiv kväll? Då är det här eventet på Acandos kontor i Stockholm något för dig. Vi ses där!

Plats: bussen avgår från Ångström
När: 17:00-21:00, lämnar Uppsala 16:00 tillbaka cirka 22:00
Vad: kvällsevent med lättare mat

Onsdag 27/2

Lunch

Bengt Dahlgren

Samhällsbyggnad med hållbarhetsperspektivet

Bengt Dahlgren är ett privatägt teknikkonsultföretag som är verksamt inom samhällsbyggnad. Vi tillhandahåller kvalificerade ingenjörer inom installation, brand & risk, bygg & fastighet och energi & miljö.

Företaget grundades 1952, och har sedan dess vuxit till att bli en av Sveriges ledande oberoende konsulter utan bindningar till vare sig entreprenörer eller tillverkare. Bengt Dahlgren-koncernen har cirka 550 medarbetare som verkar i hela landet men även internationellt och vår omsättning är cirka 550 miljoner SEK per år (2017). Vi är också stolta över att vara utsedda till både Sveriges Bästa Arbetsgivare och Karriärföretag.

Välkommen på ett lunchföredrag om BengtDahlgren och deras mål att bli det mest hållbara företaget i branschen. Kom och bli inspirerad!

Plats: Polhemsalen
När: insläpp från 12:00
Vad: lunchföredrag med varm matlåda (veg)

Kväll

Drivhuset

Caselösning med start-ups - nytappning av SM Case Challenge!

Konstant förändring, innovation och teknisk utveckling är vägen framåt mot nya jobb, förnyade industrier och banbrytande disruptiva affärsidéer. På workshopen den 27 februari bjuder vi in startups från BASE10, Uppsalas co-working space för tech-startups, och arbetar med deras utmaningar i allt från teknik, till affärsmodell, till marknadsföring.

Med en design thinking-inspirerad process kommer ni att utmanas i er kreativitet och förmåga att identifiera problem och alltid utgå från användarens perspektiv. Lär dig identifiera och analysera problem och hur du kan bygga på teamets idéer för att generera affärsmöjligheter.

Stiftelsen Drivhuset i Uppsala är en icke-vinstdrivande organisation som arbetar med entreprenörskap bland studenter och unga. Varje år ger Drivhuset vägledning till hundratals studenter som vill ta nästa steg med sina affärsidéer och företagande. Alla är välkomna och allt stöd är alltid konfidentiellt och kostnadsfritt. Kontakta Drivhuset i Uppsala och få dina idéer att växa!

Plats: Base10
När: 14:00-17:00
Vad: case workshop med startups

Torsdag 28/2

Lunch

Sveriges Ingenjörer

Bli kittad inför din första anställning

Sveriges Ingenjörer är det enda förbundet i Sverige med fullständigt fokus på dig som ingenjör. Med 153 000 medlemmar ger vi råd, stöd och karriärtjänster till dig som är eller ska bli ingenjör.

John Kåberg kommer berätta mer om grunderna kring vilka villkor du borde förvänta dig på ditt första jobb samt vilket löneanspråk du kan säga på intervjun. Sveriges Ingenjörer bjuder alla deltagare på lunch, välkomna!

Se till att vara med på ett lunchföredrag om Sveriges Ingenjörer med fokus på att göra dig redo inför arbetslivet! Perfekt för dig som snart ska söka ditt första ingenjörsjobb eller varför inte ett sommarjobb?!

Plats: Polhemsalen
När: insläpp från 12:00
Vad: lunchföredrag med varm matlåda (veg)

Kväll

Avanza

Kundfokuserad teknikutveckling: Hur blev vi Sveriges ledande digitala plattform för sparande och investeringar?

Avanza grundades 1999 och har sedan dess vuxit från att vara en liten renodlad aktiemäklare på internet till att bli Sveriges ledande digitala plattform för sparande och investeringar. Vi drivs av att förändra branschen genom att utmana de stora bankerna och försäkringsbolagen på den svenska sparmarknaden. Vi vill vara tjänsten som förenklar och förbättrar spararnas ekonomi och vår vision är att skapa en bättre framtid för miljoner människor. Därför står våra kunders bästa alltid i fokus, precis som det borde vara. Affärsidén är enkel – mer till dig, mindre till banken.

Vår tro är att kundnöjdhet nås genom ett stort engagemang bland våra medarbetare, vilket kräver en företagskultur som uppmuntrar till att tänka nytt och där vi vågar utmana varandra samtidigt som vi har kul på jobbet – detta i kombination med en hög innovationstakt, samarbete och att ständigt vara nyfikna på det senaste.

Vi identifierar oss främst som ett Fintech-bolag som sysslar med finansiella tjänster. Vi har en av bankvärldens modernaste digitala plattformar och vi vidareutvecklar den ständigt – vi har höga krav på att vår tekniska miljö ska vara modern och renodlad. Våra 19 utvecklingsteam arbetar lättrörligt och självorganiserande, kundnära och med ett tydligt syfte - att bygga de bästa produkterna och tjänsterna till våra kunder."

Avanza hälsar er välkomna till detta studiebesök på deras kontor. Lars Eliasson, Engineering Manager, samt Lucia Larsson, Chef interndrift, kommer att prata om Avanzas kultur, genuina kundfokus och varför det är så viktigt att bygga starka team med tydligt syfte för att få ut rätt kundvärde snabbt. Det blir en del teknik också!

Plats: bussen avgår från Ångström
När: 17:00-20:00, lämnar Uppsala 16:00 tillbaka cirka 21:00
Vad: kvällsevent med lättare mat

Fredag 29/2

Frukost

Consid

Bli bjuden på mingelfrukost och bekanta dig med vår verksamhet samt våra medarbetare

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Vår affärsidé är att se till att våra kunder blir bäst i världen på det de gör genom att ta vara på den digitala världens möjligheter. Vi gör det med teknik som möjliggjort att diktaturer faller, samhällen förändras och människan utvecklas – med svenskt hjärta och globala ambitioner.

Gillar du frukost och är intresserad av att höra mer om Consid som arbetsplats? Kom på en härlig frukost med oss i slutet av SM-veckan och mingla med våra anställda på vårt kontor på Stora torget i Uppsala. Konsulter och rekryterare kommer att vara på plats för att svara på alla era frågor. Välkommen till Consid!

Se till att vara med när Consid bjuder på frukost den 1:e mars! Det kommer att bli ett avslappnat event med goda mingelmöjligheter och helt enkelt ett perfekt sätt att starta dagen på. Hoppas vi ses där!

Plats: Consids kontor, Påvel Snickares Gränd 12, Uppsala
När: 8:00-10:00
Vad: frukostevent där ni bjuds på frukost

Kväll

Gasque

02-släpp på ÖG

Kvällen är äntligen här, den första mars är det dags för SM-gasquen 2019! Gasquen innefattar som alltid en finsittning med trerätters, fantastisk underhållning och kalas ända in på småtimmarna!

Efter STS arbetsmarknadsveckas avslut bjuds det på ett sprakande släpp för alla som är danssugna! På övervåningen kickas kvällen igång med livemusik för att sedan övergå till skojig dansmusik. På bottenvåningens dansgolv blir det klassiskt hålligång med DJ hela kvällen lång!

Information om sittningen
Plats: Östgöta Nation
När: 1:a mars, 18dk
Vad: Finsittning med 02-släpp
Klädkod: Mörk kostym med temaenliga detaljer
Tema: Black and white
Pris: Alkohol 300:-/Alkoholfritt 280:-

BilagaStorlek
SMschema.png440.28 kB