Hugo Galvenius | STS - Civilingenjör i System i Teknik och Samhälle

Hugo Galvenius

Hugo Galvenius

Alumn

Vilket år tog du och examen och med vilken inriktning?
Jag tog examen 2014 efter att ha läst en (hemmasnickrad) IT-inriktning. Jag kompletterade även med en kandidatexamen i företagsekonomi.

Vad är din nuvarande sysselsättning?
Jag jobbar idag på som analytiker på Google, där jag hjälper några av Sveriges största företag att förstå våra annonsprodukter och hur man mest effektivt spenderar sina mediebudget.

Vilket är ditt bästa minne från studietiden?
Det är svårt att välja något specifikt, men skidresan till Åre med STS-gänget var en höjdpunkt!

Vilket tips vill du ge till dem som är intresserade av att börja STS?
Innan man väljer programmet rekommenderar jag att prata med någon som gått programmet för mer detaljerad information om kurser, karriärvägar osv. Om man inte känner någon kan man försöka leta upp nån på LinkedIn och skjuta iväg ett mail. De flesta STS:are jag känner skulle gladeligen hjälpa till med vägledning! Sen vill jag tipsa om att vara framåtlutad när man väl börjar, dvs. att anstränga sig för att lära känna mycket folk, anmäla sig om det anordnas en casetävling eller studiebesök och att försöka leta upp och ansöka till spännande sommarjobb. Att åka på utbyte är också ett riktigt hett tips!

Vad på programmet har du haft mest användning av?
När det gäller färdigheter blev jag bättre på generell problemlösning, inte minst tack vare kurser med inslag av kodning. När det gäller specifika kurser har jag än så länge haft mest användning av statistik och programmering. Mest minnesvärda har dock de tvärvetenskapliga kurserna varit, särskilt idéhistoria, filosofi och ekonomisk historia. Sist men inte minst har jag haft stor användning av mina kompisar jag träffat via STS!

Vad tror du skiljer STS:are från andra civilingenjörer?
Gemensamt med många STS:are är att de valde programmet för att de inte vet vad de vill arbeta med i framtiden! Det är både bra och dåligt. Det blir en förutsättningslös och avslappnad stämning, men det skulle inte skada med lite mer målinriktning ibland. Sen tror jag att man präglas av att läsa kurser från många olika discipliner vilket jag hoppas och tror bidrar till ett holistiskt perspektiv och ett kritiskt tänkande. Sen är det ju ingen hemlighet att STS är bäst på fest!