Elisabeth Westerlund | STS - Civilingenjör i System i Teknik och Samhälle

Elisabeth Westerlund

Elisabeth WesterlundAlumn

Vilket är ditt bästa minne från studietiden?
Mitt bästa minne från studietiden är alla roliga gasquer. Framförallt de som varit arrangerade av UTN och STS. De är alltid bra uppstyrda och är ett perfekt tillfälle att lära känna nya människor.

vilket tips vill du ge till dem som är intresserade av att börja STS?
Just do it! STS är verkligen ett jättebra program som hela tiden utvecklas och blir ännu bättre. Alla studenter är trevliga och det är lätt att skaffa nya vänner.
Det arrangeras hela tiden event så att vi studenter ska kunna lära känna varandra och även för att vi ska förstå vilka möjligheter vi har med utbildningen.

Vad på programmet har du haft mest användning av?
Jag tror verkligen att vi kommer kunna dra nytta av att vi kan tekniken i kombination med så mycket mer! Allt detta för att kunna få ett större perspektiv på saker och ting. Det faktum att vi övar mycket på att kommunicera och jobba i grupp gör att vi kommer vara duktiga på att jobba i projekt, vilket många sedan väljer att göra.

Vad tror du skiljer STS:are från andra civilingenjörer?
Det breda perspektivet och att vi därmed är kunniga på så många olika områden. Att plugga till Civilingenjör är i sig en väldigt bred utbildning men med våran inriktning ökas bredden ytterligare. Detta tror jag medför att dörrar öppnas in till många olika yrkesområden.