Välkommen till STS-programmet

STS-Välkomstbild

STS-programmet är ett unikt tvärvetenskapligt civilingenjörsprogram vid Uppsala Universitet som kombinerar tekniska och samhällsvetenskapliga/humanistiska ämnen. Det skapar moderna ingenjörer med ett helhetsperspektiv.

Som student på STS-programmet studerar du inte bara hur teknik konstrueras och fungerar, utan också hur sambanden mellan teknikutveckling och teknikanvändning ser ut i samhället. Utbildningen ger ett tvärvetenskapligt perspektiv på teknisk utveckling och ingenjörerna får en fot i tekniken och den andra i samhällsvetenskap och humaniora. Läs gärna en fördjupning om STS-programmet eller förstå varför man ska bli STS:are.

Är du redan student finns det även mer information och användbara resurser inom hemsidan, såsom exempel på C-uppsatser och information om utlandsstudier. Det finns även ett verktyg för Kursplanering, som hjälper dig hålla koll på vilka kurser du kan lägga till din STS-examen.

Student- och alumnintervjuer

Är du intresserad av hur studierna på STS-programmet är? Eller hur karriären kan se ut efter studierna? Passa då på att läsa våra intervjuer med utexaminerade och nuvarande studenter om deras studietid och livet efter utbildningen.

Teddy Wiberg

Teddy Wiberg

Student
Stina-Kajsa Andersson

Stina-Kajsa Andersson

Alumn
Hugo Galvenius

Hugo Galvenius

Alumn

Fler intervjuer hittar du här.